top of page

Knutselen voor Pasen

Aankomend weekend is het alweer Pasen!

Is jullie huis al in paassfeer met gezellige paastakken, eitjes en andere paasversiering?

De paas knutsels in deze blog dragen daar in ieder geval aan bij! Van vrolijke paasbordjes tot zelf gemaakte kaarten. Of knutsel je vast een leuk paasmandje voor de paaseieren speurtocht straks?

Ik heb 10 leuke knutsel ideeën verzameld op Pinterest die jullie kunnen maken voor Pasen;

MATERIALEN OM PAAS KNUTSELS VOOR KINDEREN TE MAKEN: Hieronder vind je enkele knutselmaterialen die je nodig hebt om konijnen te knutselen. Deze lijst is niet allesomvattend, maar het zal een goed begin zijn voor veel projecten! kindveilige schaar lijmsticks of schoollijm papier

wiebel ogen watten slingers verf en penselen chenille draad vilt papieren bordjes


  1. KONIJNEN VAN HANDAFDRUK

Handafdrukken van kinderen blijven niet lang klein. Bewaar ze een leven lang met een schattig handafdrukkonijntje dat het perfecte paasherinnering is. Gebruik de sjabloon samen met gekleurd karton, chenille draad en pompons om schattige konijntjes te maken die het plakboek of de herinneringsdoos waardig zijn.

2. PAPIEREN STROKEN KONIJNTJE

Spring het paasseizoen in met een knutselwerk waarmee kinderen hun snij- en fijne motoriek kunnen ontwikkelen. Dit schattige konijn is gemaakt met papieren stroken en is iets uitdagender, dus het is een geweldig project voor kinderen in de kleuterklas of hoger.

Als je snel de papierstroken wilt maken, gebruik dan een papiersnijder.Dit konijnenambacht zou een schattige decoratie zijn op je tafel of schouw!

Meer uitleg over hoe je ze maakt vindt je op deze blog.

3. WATTENBOL KONIJNEN KAARTEN

Een van de eigenschappen die we het leukst vinden aan konijnen, is hoe donzig ze zijn. Creëer dat pluizige gevoel opnieuw met wattenbolletjes! Verander dit konijnenvaartuig in een kaart voor grootouders, vrienden of leraren. Kinderen zullen het geweldig vinden om de kaart te maken en er een speciale boodschap in te schrijven.


Meer uitleg vindt je hier -->4. TOILETPAPIER ROL BUNNY

Gooi die lege wc-rollen niet weg! Ze zijn het perfecte goedkope materiaal om te knutselen. Neem bijvoorbeeld deze konijntjes van wc-papierrollen. Ze zijn kleurrijk en leuk en zullen er deze Pasen charmant uitzien op je vensterbank of op een tafel of mantel.


Of maak er een mandje van! Maak de onderkant dicht met papier en bevestig een handvat aan de bovenkant met chenilledraad.

5. HET KONIJNTJE MET BLOEMENKROON

Dit mooie konijn lijkt meer op je traditionele papieren bordjeskonijn, maar dan met een soort boho-twist. Het konijntje draagt ​​een bloemenkroon! Het is ook super gemakkelijk om te maken. Pak gewoon een gewoon wit papieren bord, de afdrukbare sjabloon , schaar en lijm. Knip de oren en bloemen uit en lijm ze vast na het bevestigen van de chenilledraad.
6. PAASKONIJN MASKER

Kinderen kunnen doen alsof ze de paashaas zijn met dit leuke papieren bordje. Het wordt een enorme hit voor fantasiespel en het zal ook een mooie foto-attribuut zijn voor een paasfeest. Als je geen vilt hebt, kun je in plaats daarvan de oren en neus afwerken met roze papier.

Uitleg kun je hier vinden -->


7. IJSSTOK PAASKONIJNEN

Voeg iets toe aan je paasdecor met deze prachtige konijntjes gemaakt van ijslollystokjes. Dit is een leuke bezigheid voor alle leeftijden (zelfs volwassenen) en het kan voor zoveel dingen worden gebruikt! Plak magneetband op de achterkant om er koelkastmagneten van te maken. Plak ze aan de zijkant van een fotolijst om foto's met de paashaas extra bijzonder te maken. Schuif er een in een mand met lekkers voor een vriend of buurman. Je snapt het idee...


8. PAPIER SCHUDDEN HOOFD KONIJNTJE

Versier je paastafel met deze simpele maar schattige papieren schudden hoofd konijntjes. Maak ze in een assortiment van kleuren om een ​​helder tintje aan uw interieur toe te voegen. De kinderen zullen veel plezier beleven aan het maken van paarse, blauwe, gele, groene en witte paashazen.

Klik hier voor de uitleg.


9. PAASKONIJN SCHILDEREN Gebruik acryl, waterverf en stiften om een ​​konijn te maken dat naar de paaseieren kijkt. Het is een schattig kunstwerk waar kinderen trots op zullen zijn.
10. WORTEL PAASKAARTEN Waar knabbelen en snuffelen hongerige konijnen graag aan? Wortelen natuurlijk! Het is niet meer dan normaal dat de twee samenkomen in een paaskaart. Zorg dat de wortel open en dicht kan zodat kinderen er een leuke paasboodschap in kunnen schrijven.


Heel veel plezier met knutselen en hele fijne paasdagen!


In het voorjaarsmagazine kun je nog meer leuke knutsel ideeën vinden voor Koningsdag en Moederdag.

Download het magazine hier;


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page