top of page

Kinderen op je bruiloft

Tips & Tricks voor een bruiloft met kinderen


Binnenkort trouwt mijn zusje en een vraag die direct in me op kwam was; wat doen we met de kinderen op je bruiloft? Kinderen zijn natuurlijk super leuk om erbij te hebben, maar vergis je niet: ze moeten ook de gehele dag in de gaten gehouden en vermaakt worden! Hieronder deel ik super leuke ideeën om ze op de grote dag te vermaken! Met deze tips & tricks wordt kinderen op je bruiloft uitnodigen een feest!

Een bruiloft met kinderen - de voordelen:

  • Kinderen zijn super schattig op je trouwfoto's

  • Je kunt kinderen betrekken bij je ceremonie als bruidskind of ringdrager

  • Als je zelf kinderen hebt, kun je ze een speciale rol geven op je trouwdag

  • Bruiloftsgasten hoeven geen oppas te regelen

  • Kinderen zorgen vaak voor entertainment met hun gedrag

  • Je kunt de outfits van jou en je mini-me matchen, super schattig!


Kindvriendelijke bruiloftslocatie

Houd tijdens de bruiloftsplanning al rekening met de kinderen en denk goed na over de locatie. Een kindvriendelijke trouwlocatie is een echte must! Hoe meer faciliteiten er voor de kinderen aanwezig zijn, hoe minder je zelf hoeft te regelen. Ga bijvoorbeeld voor een locatie met een speeltuintje, grasveld of kinderhoek. Scheelt jullie tijd, moeite en kosten!


Slaapkamer voor kinderen

Hoe oud zijn jullie jongste gasten? Doen zij nog een middagdutje of moeten ze bijvoorbeeld eerder naar bed? Regel dan met de locatie een aparte, rustige ruimte die je om kunt toveren tot slaapkamer. Het ritme van de kinderen wordt niet verstoord en ook voor de ouders is het fijn, want die hoeven geen oppas te regelen!

Activiteitenruimte

Zijn er veel kinderen aanwezig? Dan kun je misschien een ruimte naast de locatie omtoveren tot activiteitenruimte. Zo kunnen de kinderen ongestoord hun energie kwijt. Zet hier spelletjes neer als tafelvoetbal, twister of creëer een leuke knutseltafel. Schakel wel iemand uit de familie in die toezicht houdt of huur hier iemand voor in.


Kinderopvang tijdens de bruiloft

Wil je helemaal geen omkijken hebben naar de kinderen en ook de ouders niet met deze taak opzadelen? Tegenwoordig bestaan er bedrijven die nanny’s leveren om je kinderen een hele dag te vermaken! Van het entertainment tot de catering: je kunt alles uit handen geven. Daar hebben jij en de ouders dus een hele dag geen omkijken meer naar!

Kan er achter de algemene tips een vinkje worden gezet? Super!, maar dan ben je er nog niet..

Kinderen op je bruiloft moeten echt vermaakt worden. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder;


Trouwakte laten tekenen door de kinderen

Hoe leuk zou het zijn als de kinderen kunnen tekenen na het jawoord met een trouwakte ter bevestiging van jullie huwelijk?! Ik heb een super leuke trouwakte ontworpen die je gratis kan printen.

Tegenwoordig zijn er ook zelfstandig trouwambtenaren die deze optie van harte toejuichen en ook voor de kids een trouwakte opstellen die ze kunnen tekenen!


Entertainment voor kinderen

Hoeveel kinderen komen er? Afhankelijk van het aantal kun je beslissen of je entertainment voor kinderen inhuurt. Komen er weinig kindjes? Dan kun je bijvoorbeeld een clown inhuren die ook ballonbeesten maakt. Heb je aardig wat jonge gasten? Denk dan aan een mobiel theater of een springkussen. Succes gegarandeerd! Of creëer een hoekje voor een photobooth, leg een poloroid neer en wat verkleed attributen neer zoals boa's, hoedjes en photo props. Of huur een professionele photobooth volkswagen busje in!

Loungecafé

Wil je de jonge tieners op jullie bruiloft vermaken? Zorg dan bijvoorbeeld voor een loungehoek met alcoholvrije cocktails, tijdschriften, een spelcomputer en kaarten. Deze jong volwassenen weten zichzelf wel te vermaken, maar zo hebben ze toch ook hun eigen plekje.


De kindertafel

Creëer een speciale tafel voor de kinderen. Een vijfgangendiner met volwassenen uitzitten is veel te saai en zo kunnen ze samen kletsen over de nieuwe indrukken die ze hebben gekregen die dag. Maak een speciaal tafelkleed van kleurplaten en leg ook stiften neer. Zo kunnen ze direct na het eten weer aan de slag met spelen. En betreft het diner: met patat, een frikadel en appelmoes of pannenkoeken zit je altijd goed!


Versieren

Een kindertafel is ook heel handig voor de catering. Geef de kinderen als dessert ijs dat ze vervolgens zelf kunnen versieren met vruchtjes, slagroom, m&m’s enzovoorts! Ook leuk is het om overdag cupcakes te serveren die ze zelf mogen versieren. Simpel, lekker én de jongste generatie is weer een tijdje bezig!


Verkleedkist

Houd vooraf een inzamelingsactie waarbij je aan elke moeder verkleedkleren vraagt. Prinsessenjurken, piratenpakken, pruiken. Stop ze allemaal in een grote kist en doe er nog wat kindermake-up bij. Laat de kinderen helemaal los gaan met hun creativiteit. Misschien willen ze zelfs (met behulp van een ouder) een mini-optreden verzorgen in de vorm van een dansje of playbacken op de feestavond.


Muziek

Na de openingsdans en de serieuze nummers is het ook leuk om er eens een kinderliedje tussendoor te gooien. Denk aan de Kabouterdans van Kabouter Plop of een nummer van K3.


Snoeptafel op je bruiloft

Snoepjes zijn magisch voor kinderen. Maak een snoeptafel en vul glazen potten met verschillende soorten snoep. Zo vorm je een lekker, kleurrijk geheel. Laat de kinderen snoepkettingen maken en geef ze aan het einde van de dag een goodiebag mee. Stop hier iets van lollies en een klein speelgoedje, zoals een popje of een autootje in.Buiten spelen

Zorg dat de kinderen ook even buiten kunnen spelen. Leg bijvoorbeeld ballen en springtouwen klaar, zodat ze zichzelf eventjes kunnen vermaken.


Kleding voor bruidskinderen

Ook niet onbelangrijk: heb je bijvoorbeeld jouw eigen kinderen of nichtjes aangesteld als jullie bruidsmeisjes/bruidsjonkers? Zorg er dan voor dat ze er mooi gekleed bijlopen. Ga je voor een miniversie van jouw trouwjurk of een schattig, roze glitter rokje?


Tips voor kinderen op je bruiloft bewaren?

Nodigen jullie kinderen op de bruiloft uit? Bewaar dan deze tips, succes gegarandeerd!Liefs Danielle

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page