top of page

Uitnodiging kinderfeestje

Hoe leuk is het om zelf de uitnodiging van het kinderfeestje te maken, helemaal in thema van het feestje.

Of je nu een unicorn kinderfeestje geeft of een prinsessen feest, veel uitnodigingen zijn zo gemaakt!

Als je creatief bent is dit super leuk om samen met je kind te doen, ben je niet zo creatief dan kun je ook voor een leuke kaart met foto kiezen. Online zijn er veel sites te vinden waar je een gepersonaliseerde kaart in een handomdraai kan maken. Ik geef je hieronder wat leuke ideeën voor jouw kinderfeestje uitnodigingen;


Tips voor de uitnodiging


Tekst op de uitnodiging:

  1. Wie geeft het feestje? Zorg dat de naam van de jarige op het kaartje vermeld wordt.

  2. Hoe oud wordt de jarige?

  3. Wanneer is het kinderfeestje? Vermeld de datum. ...

  4. Begin en eindtijd van het kinderfeestje. ...

  5. Locatie van het kinderfeestje. ...

  6. Hoe ben je bereikbaar?

  7. Worden de kinderen thuisgebracht of moeten ze opgehaald worden?

Wanneer geef je de uitnodiging:

Geef de uitnodiging niet te kort van tevoren maar geef de uitnodiging ook niet te lang van tevoren, want dan loop je het risico dat het partijtje wordt vergeten. Anderhalve week van tevoren is een prima richtlijn.


Wat voor uitnodiging:

Kies een uitnodiging dat alvast in het thema is van het kinderfeestje. Zo komen de kinderen alvast in de stemming en krijgen ze misschien wel een idee van wat ze gaan doen.

Voor kinderen is post ondertussen iets heel speciaals geworden, maak een leuke uitnodiging en verstuur die over de post!


SHOOTING STAR SNOEPZAKJE UITNODIGING

Deze kunnen leuk zijn voor een feest met vallende sterren,unicorns, een regenboogthema, of kunnen worden gemaakt in rood, wit en blauw, oranje voor Koningsdag. Ook zijn ze voor een My Little Pony- of Troetelbeertjes-thema te gebruiken!

 
WAT JE NODIG HEBT: Ster sjabloon (zie stap 1) Bruine papieren tassen Potlood Schaar Zilverkleurige acrylverf Spons borstel Zilveren glitters Kleine perforator Gekleurd papier of Tissue papier Draad goud (optioneel) Snoep of kleine cadeautjes

Stap 1 Teken, print of gebruik een snijmachine om een ​​stersjabloon te maken van karton. Mijn ster is ongeveer 20 cm breed. Trek de ster over op papieren zakjes, tweemaal per cadeauzakje. Gebruik een schaar om ze uit te knippen.
Stap 2 Verf de effen kant van beide sterren met zilveren acrylverf. Strooi zilveren glitter over de sterren terwijl de verf nog nat is en laat drogen.


Stap 3 Plaats lijm in de buurt van de rand van een hele ster (niet de geverfde kant), laat een hele kant zonder lijm zoals te zien op de foto hiernaast. Lijn de twee sterren perfect uit, met de zilveren zijkanten naar buiten gericht. Druk naar beneden zodat ze aan de randen aan elkaar plakken. Ik druk het over vetvrij papier, zodat het eventuele lijm kon opvangen die eruit sijpelde. Misschien wil je je sterren op een nieuw stuk vetvrij papier leggen met een ander stuk vetvrij papier erover, zodat je er zware boeken bovenop kunt leggen om ze plat te houden terwijl ze drogen. Laat volledig drogen en schrijf daarna de info erop voor de uitnodiging.

Stap 4 Gebruik een kleine perforator in het midden van de geopende kant van je ster om een ​​gat te maken op ongeveer ½ cm van de rand. Pons nog drie gaten aan elke kant van het middelste gat. Plaats kleine snoepjes of cadeautjes in het zakje.
Stap 5 Snijd het gekleurde papier of tissue in stroken van 1,5 cm breed bij 30-40 cm lang. Dit gaat het gemakkelijkst met de vellen papier opgevouwen.
Stap 6 Vouw je gekleurde stroken dubbel. Als je draadgoud wilt toevoegen, houd dan een stuk vast langs je eerste strook gekleurde papier. Begin door de eerste strook opnieuw dubbel te vouwen en het uiteinde te draaien zodat het dun genoeg is om door het gat te passen. Steek de strip door het eerste gaatje, vanaf de bovenkant. Als het klaar is, trek je de lus uit elkaar en steek je de losse uiteinden van de strip door de lus. Trek voorzichtig, totdat je een knoop hebt bij de ster, met twee stroken die naar beneden hangen. Herhaal deze stap met elke strook tissue of papier, totdat alle zeven gaten zijn vastgebonden.


Je vallende sterren zijn klaar om te feesten!


GIRLY GIRL UITNODIGING

Welke 6-jarige houdt er nu niet van make-up?

Lekker kliederen, gezicht schminken en verkleden. Kleine meisjes die plezier hebben met waar de meeste kleine meisjes van houden, make up!


Dit is wat ik gebruikte om de uitnodigingen te maken:

Roze glitterkaart

Enveloppen

Stickers

Gekleurd papier

Aluminium folie voor spiegel

Penseel afbeelding (geprint)

Ik heb de details van het feest op elk stuk A4-kaart afgedrukt en een opening tussen de tekst voor de spiegel gelaten. Daarna vouw je de uitnodiging dubbel zodat hij in de enveloppen past en snijd je de rest van de kaart vanaf de onderkant af.

Knip de penseel uit en vierkantjes voor de kleuren oogschaduw/ blushers/lipgloss/lipsticks

Daarna plak je het penseel en de kleuren oogschaduw en blushers/lipgloss/lipsticks op de kaart. De stickers kun je gebruiken om de enveloppen te versieren en zijn ook leuk om evt. te gebruiken voor de goodiebags.


SNOEP ROLLETJES UITNODIGINGEN

Dit is een leuk idee voor een uitnodiging die PERFECT zou zijn voor een feest met snoepthema!

Download hieronder de snoep uitnodiging-illustraties en print ze uit (ik zou een iets dikker papier aanraden dan normaal papier, zolang het niet te dik is en gemakkelijk kan worden opgerold). Knip het ontwerp uit, schrijf je bericht op de achterkant en rol het op. Wikkel in helder cellofaan en bind de randen vast met lint. Zo simpel!


PRINSESSEN UITNODIGING

Een prinsessenfeest geven? Maak zelf uitnodigingen voor je prinsessenfeest - compleet met tule rokken om ze op echte jurken te laten lijken! Deze eenvoudige doe-het-zelf uitnodiging duurt niet lang om te maken en is de perfecte aanvulling voor je prinsessenfeest.

Wat je nodig hebt: Gratis printable (hieronder te downloaden) Karton Roze tule Roze lintje Schaar Lijm Nietmachine


1. Begin met het afdrukken van gratis afdrukbare uitnodigingen (één voor elke gast) en knip ze uit. Je kunt je uitnodigingen wat steviger maken door ze af te drukken op karton of op een stuk karton te plakken voordat je ze uitknipt. *Tip: vul de uitnodigingen nu in voordat je de tule bevestigt. 2. Knip vervolgens enkele rechthoekige stukjes roze tule uit om de jurk onderdeel te maken van je DIY prinsessenfeestuitnodiging.

Vouw het dan dubbel en verzamel het langs een van de randen (om het in de vorm van een rok te bundelen).


3. Bevestig vervolgens een rok van tule aan de afdrukbare uitnodiging. De gemakkelijkste manier om dit te doen is met een nietmachine en het kan in dit stadium helpen om een ​​extra paar handen te hebben.


4. Wikkel ten slotte een kort stukje roze lint rond het midden van de jurk en bind het in een strik om het nietje te verbergen.

Begin met het plannen van je eigen prinsessenfeest met het complete Prinsessen feest pakket op de site.
Ik kijk er naar uit om binnenkort meer van mijn kinderfeestje ideeën met je te delen :)

-x- Danielle


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page