top of page

Kinderfeestjes in coronatijd

Corona | Kinderfeestjes kunnen en mogen weer!

Door de versoepeling van de coronamaatregelen gaan steeds meer locaties voor kinderfeestjes weer open. Fijn voor alle jarigen van de afgelopen tijd en voor de kinderen die nu (bijna) jarig zijn!


Voor feestjes thuis hebben ouders vragen als: 'Mag ik kinderfeestjes en logeerpartijen voor mijn kind organiseren?' Stel jezelf altijd de vraag waar je je als ouder prettig bij voelt, blijf in ieder geval altijd goed overleggen met ouders van de andere kinderen. Zo weet je ook wat zij fijn vinden.


Hieronder de top 20 met leuke ideeën voor kinderfeestjes thuis;

Ben je op zoek naar een leuk thema voor het kinderfeestje van jouw kind? Voor deze verjaardagsfeestjes hoef je de deur niet uit. Wel zo fijn en coronaproof in deze tijd! De leukste thema’s voor een thuisfeestje vind je hieronder op een rijtje.

 

1. Tijdens een prinsessenfeest mogen de jarige en vriendjes en vriendinnen natuurlijk verkleed in prachtige jurken. Taarttip: maak een taartje in de vorm van een halve bol en zet een Barbie in het midden. De taart is de prinsessenrok van de Barbie.
2. Geef een stoer piratenfeest voor jouw jarige. Tijdens het feest kunnen de kinderen op zoek naar de verborgen schatkist. Leuk: maak vooraf een schatkaart die naar de kist leidt.


3. Voor kleine influencers in de dop is een selfiefeestje het helemaal. Je kunt aan de slag met alle grappige filters op Instagram of Snapchat of laat de kinderen hun favoriete filters namaken… maar dan wel offline met schmink of knutselspullen!


4.

Tie-dye is mega populair. Tijd voor een tie-dye feestje dus! Laat de kinderen een shirt, tas of kussenhoes pimpen met vrolijke kleuren. En natuurlijk mag het eindresultaat mee naar huis.


5. Wil jouw zoon of dochter later dokter worden? Dan is een ziekenhuisfeestje misschien wel wat. Speel bijvoorbeeld dokter bibber, laat de kinderen nep bloed brouwen óf daag ze uit voor een wedstrijdje pleisters plakken en verband rollen.


6. De meeste kinderen doen het maar al te graag; lekker comfy op de bank hangen en een film kijken. Een filmfeestje is leuk voor kinderen én heel makkelijk voor ouders. Vraag alle kinderen om in pyjama of huispak te komen en zet ze met een grote bak popcorn voor de tv.


7. Ken je het spelletje sjoelen nog? Je probeert zoveel mogelijk houten schijven in de juiste vakken te schuiven. Hebben jullie thuis een sjoelbak staan of kun je er eentje lenen? Kies dan eens voor een sjoelfeestje, met natuurlijk een prijs voor de nieuwe sjoelkampioen!

8. Kan jouw jarige geen genoeg krijgen van eenhoorns? Dan is het tijd voor een unicornfeestje! Laat de kinderen hun mooiste eenhoorn knutselen of bestel de Unicorn speurtocht. Tip: haal een heleboel glitter en glimmende versiering in huis voor het leukste resultaat!
9. Slijm en nog eens slijm. Laat alle slijmdromen van jouw kleine kliederaar uitkomen tijdens een heuse slijmparty. De kinderen kunnen zelf slijm maken of koop vooraf verschillende slijmvarianten waar ze mee kunnen spelen.


10. Haal de oordoppen maar in huis ;) Een slaapfeestje vinden veel kinderen súperleuk, Lekker lang opblijven en eindeloos met elkaar kletsen of gamen.


11. Of het nu winter is of niet, een winterwonderlandfeestje is altijd een feest. Bijvoorbeeld met een sneeuwballengevecht met watten, zelf sneeuw maken van maïzena en warme chocolademelk versieren met slagroom en lekkers.


12. Het perfecte excuus om alle verkleedkleren weer uit de kist te halen: een verkleedfeestje. Tip: hou een grappige fotoshoot of modeshow als alle kinderen zijn verkleed.


13. Voor alle kleine professoren is een science feestje reuze interessant. Online kun je allerlei grappige proefjes vinden die je thuis kunt uitproberen. Nu alleen nog een witte jas aan.


14. Of hou een high tea party. Duik samen met de kinderen de keuken in om allemaal lekkers te maken. En daarna moet alles natuurlijk ook geproefd worden. Leuk: geef alle kids een to-go pakketje mee naar huis met de baksels die over zijn.


15. De jarige krijgt natuurlijk de hoofdrol tijdens een vrolijk theaterfeestje. Start eerst samen met het bedenken van een script, daarna even goed oefenen en aan het einde de grote voorstelling. Tip: film het eindresultaat voor de ouders van alle kinderen.


16. Pannenkoeken, patatjes… Pizza!! Tijdens een smulfeestje draait alles om het favoriete eten van de jarige. Maak bijvoorbeeld zelf pizza’s, bak je eigen frietjes of versier heerlijke pannenkoeken.

17. Verwen de jarige met een beautyfeestje. Bouw de woonkamer om tot een beautysalon met maskertjes, voetenbadjes, een nagelstudio en een plek om make-up en haar te doen. Met het kinderfeestje knutselpakket Nail artist ontvang je alles wat je nodig hebt voor prachtige nagels!
18. Als jij een echte gamer in huis hebt, dan valt een game feestje vast in de smaak. Tip: maak er een competitie van met verschillende rondes. Nu nog kiezen welk spel!


19. Wie kan het verste… meeste… langste… hoogste… Geef een challenge party vol toffe uitdagingen. De kinderen nemen het steeds op tegen elkaar. Dat wordt vast lachen!


20. Lekker dansen en swingen! Geef een echt discofeest in huis. Tover de woonkamer om tot club met gave lampen en versiering. En dan om en om een leuk liedje kiezen om op te dansen. Of kies voor een silent disco als je de buren niet wil storen.
Ben je in coronatijd op zoek naar een leuk kinderfeestje voor een kind van 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar of ouder? Deze kinderfeestjes zijn coronaproof en vier je gewoon thuis. We hebben hier de leukste thema’s voor verjaardagsfeestjes voor je verzameld, Met leuke activiteiten voor tijdens een kinderfeestje en meer ideeën voor een feestelijke middag vol taart, cadeautjes en blije kinderen.


Fijne verjaardag!


Groetjes DanielleRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page