top of page

DIY Advent kalender - Gratis printable

Bijgewerkt op: 6 feb. 2023

Een feestelijke traditie die de afgelopen jaren een sneeuwbaleffect lijkt te hebben gekregen, zijn adventkalenders. De opwinding van het elke dag openen van een nieuwe deur is het middelpunt van december. Ze zijn geweldig!

Tegenwoordig zijn ze een industrie op zich, waarbij elke winkel zijn eigen luxe versies uitbrengt, van beauty tot gin, thee en zelfs kerrie poeders. Het voelt allemaal een beetje te commercieel en ik hunker naar de eenvoud van een adventskalender van vroeger. (met chocolaatjes) Ik heb een creatieve geest en deze geweldige kleine doe-het-zelf adventkalender kon ik niet voor mezelf houden. Maak hem voor jezelf of vul hem voor iemand anders!

Om het allemaal super gemakkelijk te maken, download je gewoon het gratis sjabloon, print het uit, knip het uit, kleur het in en vul het in! Het enige wat je nodig hebt is een schaar , dus dit is een geweldige kindvriendelijke activiteit en je hoeft niet eens artistiek te zijn.

Wat je nodig hebt: 25 vellen A4 dun karton/papier van ongeveer 150 – 200 g/m² (in elk gewenste kleur) A4-printer Schaar Liniaal 1 rol dubbelzijdig plakband Decoratief draad/lint Gekleurde pennen/potloden etc voor decoratie (optioneel) Scherp potlood voor het ponsen van een gat Stap 1: Afdrukken Download en print de doe-het-zelf adventskalender. Tip: Controleer het maximale papiergewicht dat je printer aankan. De meeste zouden geen enkel probleem moeten hebben met maximaal 200 gsm, maar het is goed om eerst te controleren.


Stap 2: Versier De sjabloon is vaag, zodat je over de lijnen kunt tekenen en zo veel of zo weinig kunt decoreren als je wilt. Decoreer als het papier plat ligt, wat het veel gemakkelijker maakt. Je kunt de sjablonen ook laten zoals ze zijn en ervoor kiezen ze helemaal niet te versieren. Tip: Als je een traditionele uitstraling wilt, ziet een witte acryl pen op bruin kraftpapier eruit als kleine gingerbread huisjes!
Stap 3: Knippen, scoren en ponsen Snijd rond de omtreklijn en kerf dan lichtjes alle interne lijnen en de twee kleine stippellijnen op het besneeuwde dak. Dit maakt het in elkaar zetten veel gemakkelijker en houdt alles netter dan alleen maar op te vouwen. Maak twee gaten in de andere twee besneeuwde daken op ongeveer 1 cm van de bovenkant en in het midden. (Als je het gemakkelijker vindt, kun je dit doen als alles in elkaar zit en dan met je potlood door beide stukjes kaart heen prikken. Stap 4: Vouwen en plakken Breng uw dubbelzijdige tape langs de lipjes aan en verwijder de achterkant. Zorg ervoor dat de tape bijna de volledige lengte van het lipje heeft, zodat er geen open stukjes zijn wanneer je de doos in elkaar zet. Vouw en plak eerst de twee delen met de deuren erop. Druk de kaart stevig tegen het lipje om een ​​veilige verbinding te krijgen. Vouw vervolgens het lange lipje om en bevestig dit vanaf de basis tegen het lipje. Vouw tenslotte de resterende huismuur op de twee lipjes. In deze volgorde vouwen maakt het veel gemakkelijker en geeft een netter resultaat.


Stap 5: Vorm het dak Houd elke kant van de doos tussen je duim en middelvinger, zoals weergegeven in de afbeelding. Gebruik vervolgens je wijsvingers om de stippellijnen in het midden te duwen totdat je wijsvingers elkaar raken. De zijkanten zullen vanzelf inzakken en uw dak sluiten.


Stap 6: Vul ze!

Nu zegt de chocoholic in mij ze te vullen met zoete lekkernijen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wees creatief en verander het, zodat het een echte verrassing is voor degene die het opent.

Hier zijn een paar ideeën voor lekkernijen die er mooi in passen; mini Haribo traktatie zakjes,

(kerst) chocolaatjes, bonbons, chocolade truffels, etc. Je snapt het idee.....

Stap 7: Sluiten en neerzetten Knip je draad/lint af op ongeveer 25 cm en rijg het door je gaatjes om je doos te sluiten met een strik. Als je ze ophangt, hangt de lengte van je ophangdraad af van waar je ze aan ophangt, maar verander de lengte elke keer een beetje, zodat ze op verschillende hoogtes hangen.

Tip: Als je aan een tak hangt, creëer je een zeer eigentijdse Scandinavische look. Voor een meer traditionele uitstraling kun je ze neerzetten als een adventsdorp. Je zou wat nep sneeuw en minibomen kunnen toevoegen om de look af te maken.


Ga nu een stap achteruit en geniet elke dag van je eigen adventskalender en de vreugde die deze een geliefde (of jezelf!) zal brengen.

Deel je je eigen creatie met mij via Little fox party box Instagram of Facebook?! Download hier de DIY Advent Kalender gratis printable:26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page