top of page

Sinterklaas

Sinterklaas is alweer bijna in het land! Ik heb super leuke herinneringen aan 5 december, pakjesavond!

Als kind was het de avond vol spanning, we aten vroeg, rond 17.00 soep met brood, en daarna werd de salontafel aan de kant geschoven en gingen we op het kleed voor bank zitten. Sinterklaas muziek aan en wachten totdat er iets ging gebeuren...

Meestal regelde mijn vader of een buurman dat er op de voordeur gebonkt werd en dan stonden daar manden vol cadeautjes bij de voordeur. Zo spannend!!

Mijn moeder was altijd al maanden van te voren bezig met het zoeken naar de juiste cadeautjes voor ons, deze werden al ongeveer vanaf augustus/ september in de kast bewaard. Dit was eigenlijk best wel een goed idee want zo verspreid je de kosten en heb je meer tijd om cadeautjes te bedenken en uit te zoeken.

Hoe doe jij dat? Koop je ook al ruim van te voren in of koop je alles last minute? En kun je nog originele cadeautjes verzinnen? Aan de ene kant is er genoeg aanbod, dus je hebt genoeg keus, maar aan de andere kant zie je soms door de bomen het bos soms niet meer...


Als je kind van knutselen houdt is het super leuk om een knutsel abonnement te geven met pakjes avond! Elke maand is het dan weer een feestje als het pakket aankomt. Je kan bij Little fox party box kiezen voor een knutselabonnement van 3 of 6 maanden (het abonnement stopt daarna vanzelf)

Of kies voor een los knutselpakket zoals een dromenvanger maken of armbanden maken altijd een leuke en ontspannende bezigheid.


Tegenwoordig heb je ook heel veel leuke versiering voor 5 december om je woonkamer helemaal in stijl te brengen voor de speciale avond! (in mijn tijd had je dat helaas nog niet...)

Ik vond op de site van mamaliefde heel veel leuke diy ideeën om je huis te versieren voor Sinterklaas;

Maak bijvoorbeeld zo een gezellige stolp met bootje erin of bak mini pizza's in mijter vorm:-)

Maak jij van Sinterklaas ook een feestje in de woonkamer?


Veel plezier met voorbereiden en natuurlijk met pakjes avond zelf!

Groetjes Danielle

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page