top of page

Knutselen voor kerst

Joehoe! De feestmaand is begonnen! Ik begin al vroeg met het plannen van het kerstdiner, cadeautjes zoeken en kerstversiering maken:-)

Ik ben dol op knutselen, dat wist je misschien al, maar in december krijg ik helemaal de knutsel-kriebels. Samen voorbereiden voor kerst is toch super leuk?!

Je kan zulke leuke dingen knutselen voor de kerst en er zijn tal van thema’s waarmee je zoveel leuks kunt doen met kinderen. Graag geef ik je verschillende originele ideeën die je voor Kerst kan knutselen. Van kerstversiering om je huis nog gezelliger mee te maken, tot mooie, persoonlijke handgemaakte kerstkaartjes voor opa & oma, kerstlichtjes en meer. Hieronder leuke kerstknutsels die jullie samen kunnen maken!

Wij hadden veel plezier om deze super eenvoudige (maar feestelijke!) sterrenslinger te maken met behulp van een streng LED-lampjes. Het is zo magisch om ze te zien branden! Om deze sterrenslinger te maken, heb je nodig…

• Eén streng op batterijen werkende LED-micro-lampjes • Strijkkralen (of een ander soort kleine kraal) • Wit karton • Schaar • Kleine perforator (of iets anders om een ​​klein gaatje door te prikken)

Stappen: 1. Begin met het uitknippen van verschillende stervormen uit je witte karton 2. Pons een klein gaatje door het midden van elke ster 3. Ontrafel je streng van LED-microlampen en rijg een ster op de streng, duw hem helemaal naar het einde van de streng. 4. Begin met het rijgen van je kralen aan de streng. Duw ze helemaal naar je eerste ster en stop bij het eerste licht. 5. Plaats je volgende ster op je streng en duw deze omhoog naar het volgende LED-lampje. 6. Ga door met dit proces (stap 4 en 5) totdat de hele streng LED-verlichting is gevuld met sterren en kralen (zorg ervoor dat je elke ster plaatst waar het licht is, zodat het gloeit). Knoop aan het einde de achterkant van de overgebleven draad af. 7. Je gloeiende en kleurrijke streng sterren is nu compleet! Veel plezier met het rond het huis of aan een boom hangen!


Kerst sneeuwberen

Met deze limited edition knutselset Sneeuw beertjes maak je een leuke decoratie van sneeuw en versierde beertjes! Kleed de beertjes aan met een zelfgemaakt sjaaltje en rokje. Je kan de beertjes ook aan de meegeleverde sleutelhanger vastmaken, of hang ze in de boom!

Dit pakket vindt je op de site en kost €6,95 OP=OP


DIY Kerstkaarten

Kerst is bling bling, schitteren en stralen, pailletten en glitters. Hoe leuk is het om je eigen kerstkaarten te maken? Maak een mooie, bonte blingblingkerstbal kaart of maak een kaart met kertballen van grote strass-stenen zoals je op de foto 1 kan zien.


Kerst ornamenten

Kinderen zijn dol zijn op het maken van deze kerstversieringen van chenilledraad. En ze zijn zo mooi dat ouders ze graag in hun boom hangen!


Kerstboom ornament:

Rijg beide pijpreinigers (of slechts één en draai de tweede naar beneden als je kraal niet breed genoeg is voor beide) door de ster of andere kraal die de boomtopper zal zijn. Vul de pijpenragers ongeveer halverwege met kralen.


Buig een pijpenrager doormidden en blijf vullen met kralen. Laat de tweede pijpenrager maar halfvol. Draai de onderste pijpenrager naar de half gevulde pijpenrager om de driehoek te voltooien en snij het overtollige deel af. Gebruik het overschot om de zigzag aan de binnenkant van de boom te maken. Je kunt hier ook een andere kleur of zelfs sprankelend voor gebruiken! Vul de zigzag zo veel als je wilt voordat je hem inpakt. (De zigzag geeft niet alleen wat extra ruimte om te decoreren, maar helpt ook de boom zijn vorm te behouden. Sla deze stap niet over!)


Engel ornament:

Dit ornament kan met elke kleur chenilledraad worden gedaan, maar wij vinden dat wit en glitter er het beste uitzien! Je hebt een grote houten kraal nodig voor het hoofd van de engel

Rijg beide uiteinden van het chenilledraad door de grote kraal en maak een lus. Buig dit naar beneden om de halo te zijn. Knijp in de zijkanten om een ​​jurk te maken. Maak nu een lus met het zilveren chenilledraad en wikkel het midden om de engel. Vorm deze in vleugels. Bind lint of voeg een haak toe aan de halo om op te hangen!


Zuurstok ornament:

Dit zijn waarschijnlijk de makkelijkste ornamenten van chenilledraad.

Neem een ​​rode of witte chenilledraad en wat witte, rode en/of doorzichtige kralen.

Maak een lus aan het ene uiteinde van het chenilledraad om te voorkomen dat de kralen eraf glijden. Voeg de kralen toe. Je kan slechts één kleur gebruiken en ruimte laten zoals wij deden, of kleuren afwisselen rood, wit of glitter. Glitter voegt een beetje extra sprankeling toe als je het aan een verlichte kerstboom hangt.


Kerst versiering van pompons:

Met pompons kun je zoveel verschillende leuke dingen doen, gebruik verschillende kleuren pompons om een kerstbal mee te maken, of maak een gezellige slinger voor aan de haard. Ook een cadeau inpakken met pompons is een feest!

Wat maak jij met pompons? In de webshop vindt je heel veel gezellige kleurtjes pompons om de leukste creaties mee te maken.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page