Hello herfst!

Het is herfst en dus de tijd om lekker thuis te gaan knutselen bij de kachel, maak samen de mooiste wintercreaties voor in huis met bladeren. Ze zijn overal te vinden, op straat, in het bos of in je eigen tuin.

Hierbij 6 leuke ideeën om te maken met blaadjes;


 

1. Hoe lief zijn deze bungelende schoonheden?

ik hou van het aquareleffect erop. Schilder de voor- en achterkant en hang ze op tot een mooie mobiel.

Dit is een leuk en gemakkelijk project voor vrijwel elke leeftijd. Kleine handen kunnen de blaadjes schilderen en versieren en een ouder persoon kan alles samenbinden. Oudere kinderen moeten zonder hulp van begin tot eind kunnen voltooien. Het beste van alles is dat je al deze materialen rondom je huis, plaatselijke park of bos kan vinden.Wat heb je nodig:

Gedroogde bladeren

2 stokjes van gelijke grootte

Touw (of garen)

Verf

Zwarte stift

Een kraal

Instructies: Ga naar buiten om wat mooie droge bladeren te verzamelen. Verse zal ook werken, maar het kan een beetje moeilijker zijn om de verf te laten blijven zitten. Verf de ene helft van het blad in een blokkleur en maak een eenvoudig patroon op de andere kant. Ga op deze manier door met het schilderen van alle bladeren.Gebruik dezelfde kleuren om je twee stokjes te schilderen. Maak een schets van de patronen die je op je bladeren hebt gemaakt met zwarte stift. Pak wat touw en bind je stokken samen in een kruisvorm. Knip verschillende lengtes touw af en begin je bladeren aan de stokjes te binden. Zorg ervoor dat ze mooi uitgespreid zijn, zodat ze niet in de knoop raken.Bevestig ten slotte een extra stuk of touw aan de uiteinden van alle vier de takken. Verzamel de snaren bij elkaar en schuif op een kraal. Maak een lus met het touwtje en leg een knoop bovenop de kraal.

Hang op en geniet!

TIPS:

Verf beide zijden van de bladeren voor een nog helderder resultaat.Kies een kleurenpalet en oefen je ontwerpen voordat je aan de slag gaat.Hang dit niet op een plek met veel wind, omdat het gemakkelijk in de war raakt.


2. Hoe eenvoudig en geweldig zijn deze voertuigen van bladeren? Deze zijn zo bijzonder dat ik ze achter glas zou drukken en bewaren!
3. Maak kunst van dingen die tijdens een natuurwandeling zijn verzameld!

4.Heb je ooit zoiets schattigs gezien als deze schattige kleine egel met blad en houtnerf?