top of page

De leukste slaap-kinderfeestjes!

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2022

Hoe organiseer je een te gekke 'sleep over party', oftewel slaap kinderfeestje?

Als ik zie wat er tegenwoordig allemaal te koop/te huur is voor een slaap kinderfeestje word ik bijna jaloers, als ze dit in mijn kindertijd hadden gehad....

Slaap kinderfeestje met tipi tenten
Slaap kinderfeestje

Vanaf welke leeftijd is een slaapfeestje geschikt om te doen? Dat ligt aan je kind en ook of ouders van vriendjes en vriendinnetjes dit oké vinden. En natuurlijk moet je er als ouder ook zin in hebben.

Meestal beginnen logeerfeestjes ongeveer vanaf 8 jaar. Je hoeft natuurlijk ook niet meteen een hele rits kinderen uit te nodigen. Begin klein, voor sommige kinderen is ergens logeren super spannend. Het is handig om dit van te voren even met ouders te bespreken. Zo ben je goed voorbereid!


Voordat je begint met het organiseren van een slaapfeestje voor je jarige job, bedenk goed waar je de kinderen allemaal wil laten slapen. Misschien kan het op de kinderkamer, een grote zolder is vaak ook een perfecte plek voor zo’n feestje. En anders wordt het toch de woonkamer. Als je een beetje een ruime tuin hebt, dan is het ook superleuk om in de zomer het slaapfeestje buiten te organiseren. Zet een grote tent neer en het lijkt wel een kampeerfeestje. Waar je het logeerfeestje ook houdt, maak er een gezellige plek van. Gebruik bijvoorbeeld kerstverlichting om het extra sfeervol te maken. Trek alle slingers uit de kast, hang een paar ballonnen op en het feestje kan beginnen.


Hierbij een paar ideeën die leuk zijn om te doen:

Bioscoop

Leg alle matrassen/luchtbedden en kussens op de grond en maak een relaxte bioscoop. Laat de jarige job van te voren al een film uitkiezen, scheelt op de avond zelf veel keuzestress. Of maak een top 3 en laat alle kinderen stemmen welke film ze het liefst willen zien. Natuurlijk hoort hier wel een grote bak popcorn bij.

Kinderdisco

Een kinderdisco is altijd een goed idee! Maak een danspaleis met een echte glitter discobal en zorg voor een coole playlist. Tijd voor de kids om een flink potje te swingen. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een playbackshow of een karaoke optreden. Wil je het extra feestelijk maken, laat de kinderen zich dan ook nog lekker verkleden. Van deze activiteit worden de kinderen trouwens ook alvast lekker moe.

Trampoline springen in het donker

Heb je een trampoline in de tuin staan? Hoe cool is het om een trampoline work-out te doen in het donker?! Maak er een voorstelling van en laat alle kinderen één voor één hun jump kunsten showen. Muziekje erbij en het lijkt wel een outdoor trampolinepark.

Wellnessparty

Je kunt ook een relaxed wellness avondje organiseren. Heerlijk tutten met nagels lakken, voetenbadjes maken en ondertussen lekker snoepen van al het lekkers. klik hier voor een leuk pakket met alles wat je nodig hebt voor dit thema.

Thema feest

Ook is het leuk om er een thema avond van te maken. Organiseer een Unicorn feestje met bijpassende unicorn haarbanden en laat de kinderen een unicorn versieren.

Spelletjesavond

Wil je niet teveel poespas maken van het slaapfeestje, haal dan alle spelletjes uit de kast of vraag aan alle kinderen om hun lievelingsspel mee te nemen. Zo heb je voor de hele avond vermaak! Twister is altijd een leuk en hilarisch spel om met kinderen te spelen.


Je kan super leuke pakketten huren met alles erin wat je nodig hebt, tipi tenten, knuffels,

bijpassende dekbedden enzovoort! Lekker makkelijk en zo hoef je zelf ook niet alles te kopen...

Op tipikinderfeestje kun je hele leuke thema's vinden voor een slaapfeestje.

Kinderfeestje met tipi tenten en unicorn thema
Slaap kinderfeestje Unicorn


Veel plezier met je slaap feestje!


Groetjes Danielle

Comments


bottom of page