top of page

Taart!

Verjaardagstaarten top 5


Hoe leuk is het om je eigen taart te maken voor een verjaardagsfeestje?! Op internet kom je 1001 geweldige taarten tegen en ook online kun je de mooiste taarten bestellen maar een zelfgemaakte taart is toch altijd super leuk om te maken!

Speciaal voor jou heb ik een top 5 verjaardagstaarten gemaakt met de recepten erbij:-)

Veel succes met maken en vergeet niet om je foto te delen met ons.


PS de recepten heb ik gevonden op de site van bakken.nl, alles is gemaakt met de bakproducten van Dr. Oetker. Op de site kun je nog veel meer leuke recepten vinden voor taarten!


1. Jungle driptaart

Ingrediënten:

 • 1 Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

 • 5 stuks Ei

 • 50 ml Water

 • 100 gr Boter (ongezouten roomboter)

 • 125 ml Melk

 • 1 Zakje(s) Mix voor Luchtige Botercrème (Dr. Oetker)

 • 1 Pak Dr. Oetker Kleurstoffen

 • 3 el (eetlepels) Aardbeienjam

 • 50 ml Slagroom

 • 100 g Witte chocolade

 • Wafelrolletjes

 • Snoepjes (o.a. banaantjes)

 • 1 Busje(s) Dr. Oetker Chocofantasie

1. Voorbereiden Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Leg bakpapier op de springvormbodem plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of een bakspray.


2. Biscuitbodem maken Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart, eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een kom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel hierna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

3. Groene botercrèmevulling Klop de boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca. driekwart minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg aan de gemixte botercrème blauw en gele kleurstof toe tot de crème mooie groene kleur heeft.


4. Jungle driptaart vullen en decoreren Snijd de afgekoelde taart 2 keer door zodat je 3 lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je een derde van de groene botercrème. Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover aardbeienjam (3 el). Dek af met de bovenste laag. Smeer de taart netjes af met de groene botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt. Verwarm de slagroom (50 ml) in een steelpan.


Hak ondertussen de witte chocolade (100 g) in kleine stukjes. Zodra de slagroom gaat koken haal je de pan van het vuur. Voeg de stukjes chocolade hier aan toe. Roer goed door tot de ganache (mengsel van slagroom en chocolade) helemaal glad is. Voeg klein beetje gele kleurstof toe en roer goed door. Herhaal dit aantal keer tot je een mooie gele kleur hebt. Neem de koude taart erbij en maak hier drips op. Vul eventueel een spuitzak met de gele ganache. Of gebruik een lepel. Verdeel hierna de rest van de ganache over de bovenkant van de taart.


Zet de wafelrolletjes als een soort bomen rechtop in de taart. Met een klein beetje ganache kun je de snoepjes (banaantjes) op de wafelrolletjes plakken. Verdeel het snoep en de dieren op prikkers over de taart. Strooi als laatste de spikkels uit de bus Dr. Oetker Chocofantasie.


2. Sprinkle Party Cake

Ingrediënten:

 • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

 • 5 stuks Ei

 • 50 ml Water

 • 100 g Boter (ongezouten roomboter)

 • 1 tube Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)

 • 1 Zakje(s) Mix voor Luchtige Botercrème (Dr. Oetker)

 • 125 ml Melk

 • 1 Zakje(s) Dr. Oetker Glazuur Roze

 • 1 Strooibusje(s) Discodip (Dr. Oetker)

 • 1 Reep Witte chocolade


1. Voorbereiden Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm.

2. Luchtige taart bakken Doe de Dr. Oetker basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.

3. Gekleurde botercrème maken Klop ondertussen de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg van de Dr. Oetker Kleurstoffen (1 tube) alleen de blauwe kleur toe en klop de botercrème in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.


4. Vullen en decoreren Snijd de afgekoelde taart met een mes over de lengte in 3 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en bestrijk de buitenkant van de taart met de resterende botercrème. Plaats vervolgens de Dr. Oetker Roze Glazuur (1 zakje) 10 minuten in een kom met heet water en kneed het glazuur door, in de verpakking. Plak ondertussen tweederde van de Dr. Oetker Discodip (1 strooibusje) tegen de onderrand van de taart en druk iets aan. Decoreer de bovenkant van de sprinkle party cake met het roze glazuur en laat het iets over de rand komen.

5. Snoep-aardbeien maken Snoep-aardbeien maak je als volgt: smelt de witte chocolade (1 reep) in een kom au bain-marie en doop één voor één de aardbeien erin. Strooi tot slot de overgebleven discodip over de aardbeien en laat de witte chocolade hard worden.3. Flamingo taart

Ingrediënten:

 • 1 Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

 • 5 Ei

 • 50 ml Water

 • 100 g Boter (op kamertemperatuur)

 • 1 Zakje(s) Mix voor Luchtige Botercrème (Dr. Oetker)

 • 125 ml Melk

 • 200 g Witte chocolade

 • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

 • 5 el (eetlepels) Aardbeienjam

 • 1 Zakje(s) Chocolade glazuur
1. Voorbereiden Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.


2. Biscuittaart bakken Doe de biscuitmix (1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk glad. Bak de biscuittaart in 30 à 40 min gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

3. Botercrème maken Klop de zachte boter (100 g) met de mixer met garden, op de laagste stand, in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker mix voor Luchtige botercrème toe (1 zakje). Mix het geheel, iets minder dan een minuut, met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.


4. Flamingo maken Snijd de witte chocolade (200 g) in kleine blokjes. Leg 50 g witte chocolade apart. De rest van de chocolade (150 g) smelt je au bain-marie. Als de witte chocolade gesmolten en goed doorgeroerd is, haal je het schaaltje uit het pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de apart gehouden witte chocolade (50 g) door de gesmolten chocolade. Zo koelt de chocolade sneller af.

Kleur de gesmolten witte chocolade roze door wat rode kleurstof (Dr. Oetker Kleurstoffen) toe te voegen. Voeg de kleurstof beetje bij beetje toe en roer het ondertussen goed door. Ga door tot je een mooie roze kleur hebt. Leg op een grote snijplank een vel bakpapier. Schep een lepel roze chocolade op het bakpapier en smeer dit uit in waaiervorm. Maak in totaal 10 waaiers, vijf voor de linkerkant en vijf voor de rechterkant. Maak de hals van de flamingo door een gespiegeld vraagteken te maken. Verwarm het zakje chocoladeglazuur en maak hiermee een oog en het puntje van de snavel. Leg de roze chocolade in de koelkast tot het hard geworden is. Bewaar het restje chocolade om de vleugels te plakken op de taart.


5. Flamingotaart vullen Meng een derde van de botercrème met wat aardbeienjam (2 el). Kleur de rest van de botercrème roze met de rode kleurstof (Dr. Oetker). Snijd de afgekoelde taart twee keer door zodat je drie lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je de aardbeiencrème. Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover wat aardbeienjam (3 el). Dek dit af met de bovenste taartlaag. Zet de flamingotaart een uur in de koelkast, zodat de botercrème en de taart wat steviger worden.


6. Flamingotaart maken Snijd met een scherp mesje een stuk in de taart, zodat je daar de hals van de flamingo in kunt steken. Verwarm het restje roze chocolade au bain-marie. Plak hiermee de uitgeharde vleugels aan de zijkant van de flamingotaart.


4. Unicorn regenboogkwarktaart

Ingrediënten:

 • 60 gr Boter (ongezouten roomboter)

 • 1 pak Kwarktaart Naturel (Dr.Oetker)

 • 400 ml Water

 • 500 gr Magere kwark

 • 250 ml Verse slagroom (onbereid)

 • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

 • 1 flesje(s) Unicorn Mix (Dr. Oetker)

1. Voorbereiden Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Bodem maken Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.


3. Regenboogkwarktaart maken Doe het water (400 ml), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de kwarkttaartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Verdeel het kwarktaartmengsel over 5 verschillende schaaltjes. Meng deze met de Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pakje) en kleur de inhoud van een schaaltje, blauw, groen (1 deel blauw en 5 delen geel), geel, oranje (1 deel rood en 1 deel geel) en roze. Eerlijk verdelen Weeg van tevoren je mengkom. Weeg na het bereiden van taartmix je mengkom met het taartmengsel. Haal van het totaalgewicht het gewicht van de kom. Deel het overgebleven gewicht door 5 en verdeel dit over de schaaltjes. Zo krijg je een mooie gelijkmatige regenboogkwarktaart. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het blauwe kwarktaart mengsel over de bodem en zet de springvorm ongeveer 10 minuten in de koelkast. Verdeel na 10 minuten het groene mengsel over de blauwe laag en strijk het voorzichtig uit met een lepel. Zet het weer 10 minuten in de koelkast. Ga zo verder met het gele, oranje en het roze taartmengsel. Tussen de oranje en de roze laag is 5 minuten wachten genoeg. Laat na de roze laag de unicorn regenboogkwarktaart minimaal 2 uur in koelkast opstijven.

4. Unicorntaart versieren Versier de regenboogkwarktaart vlak voor het serveren met Dr. Oetker Unicorn Mix (1 flesje) en klaar is jouw unicorn regenboogtaart!


5. Unicorn taart

Ingrediënten:

 • 1 Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

 • 5 stuks Ei

 • 50 ml Water

 • 100 g Regenboogfantasie (Sprinkletti)

 • 300 g Boter (ongezouten roomboter)

 • 1 Pak Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)

 • 375 ml Melk

 • 3 Zakje(s) Botercrème mix

 • 1 Pak Rolfondant wit

 • 1 handje(s) Poedersuiker

 • 3 tl (theelepels) Amandel aroma (Dr. Oetker)

 • 5 g Gouden glitters (bijv. Rainbow Dust Edible lustre - Metallic gold treasure)

 • 1 tube Decoratiestiften (bijv. Dr. Oetker)

1. Voorbereiden Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of bakspray.

2. Biscuittaart maken Doe de Dr. Oetker Biscuitmix (1 pak) met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag. Spatel de decoratiehagel en -spikkels door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm. Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat de taart hierna afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de cake ondersteboven op het rooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart verder afkoelen.

3. Taart vullen Klop voor de vulling de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg de melk (125 ml) en de botercrèmemix toe en en mix het geheel op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Snijd de afgekoelde taart in 3 gelijke delen. Vul de taart laag voor laag royaal met de botercrème. Gebruik de overige botercrème om de zijkant en de bovenkant van de taart van een dikke laag te voorzien. Laat de taart minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast. 4. Decoratie voorbereiden Bereid in de tussentijd de botercrème voor de decoratie. Klop opnieuw eerst de boter (200 g) in 1 minuut glad, voeg dan de mix (2 zakjes) en de melk (250 ml) toe en mix op de hoogste stand in 1 minuut tot een luchtig geheel. Verdeel de botercrème over 5 kommetjes. Kleur de botercrème met de kleurstoffen in de volgende vijf kleuren: lichtroze, roze, paars, lila en pastelgroen. Geef iedere spuitzak waar mogelijk een ander spuitmondje. Verdeel de gekleurde botercrèmes over de vijf spuitzakken. Vul een paar spuitzakken met twee kleuren zodat een 'rainbow effect' ontstaat. Leg de spuitzakken in de koeling zodat de botercrème kan opstijven.

Strooi ondertussen wat poedersuiker (1 handje) over een vel bakpapier. Rol de fondant hierop uit. Snijd twee kleine en twee grote oren uit het fondant. Gebruik een druppel water om ieder klein oor op een groot oor te plakken.

Maak van de resterende fondant 1 lange rol die van dun naar dik uitloopt. Kwast de bovenste helft van de satéprikker in met water en wikkel hier de plak rolfondant omheen. Begin met het dunne deel en eindig met het dikke deel zodat de vorm van een hoorn ontstaat. Laat het onderste deel van de prikker vrij. Leg de oren en de hoorn 20 minuten in de koelkast om op te stijven.

5. Unicorntaart versieren Decoreer de bovenkant en de zijkant van de taart met gekleurde botercrème-rozetten door draaiende en sierlijke bewegingen te maken met de spuitzakken. Afhankelijk van het soort spuitmondje (rond, stervormig, frans) maak je kleinere en grotere rozetten. Varieer met de kleuren en vorm van de rozetten.

Meng de eetbare goudglitter (1 handje) met het amandelaroma (3 tl) en maak hiermee met behulp van een kwast de oren en de hoorn goudkleurig. Steek de hoorn en de oren in de bovenkant van de unicorntaart. Teken tot slot met behulp van de decoratiestiften oogjes met wimpers op de taart.

Comments


bottom of page