top of page

Kinderfeestje zelf maak ideeën

Of je kind nou 5 jaar, 6 jaar, 8 jaar of 10 jaar wordt, een partijtje geven is een grote happening voor een kind. En hoe leuk is het als je samen zelfgemaakte feestartikelen maakt voor je feest?!

In deze blog heb k een aantal leuke ideeën verzameld om te maken voor je kinderfeestje thuis.


Uitnodigingen zelf maken

Maak zelf je uitnodigingen voor je feestje!

Snelle en prachtige uitdeel vlinders voor je feest!

Ze zijn super gemakkelijk te maken en ze kosten bijna niets. Perfect voor iedereen die een feestje geeft met een beperkt budget!


Hoe uitdeel vlinders te maken: Wat je nodig hebt Kleine rolletjes snoep Karton (optioneel) Vlinder printables (zie hieronder) Schaar Lijm

Wat moeten we doen Begin met het printen en uitknippen van de afdrukbare vlinders, die de basis zal vormen voor je uitdeel vlinders. We hebben ze in twee kleuren, dus knip er zoveel uit als je nodig hebt.

Om je zelf maak feestartikelen wat steviger te maken, is het een goed idee om elke vlinder op een stuk karton te plakken en uit te knippen. Dit is echter optioneel en ze zijn prima als ze gewoon van papier zijn gemaakt.

Plak een rolletje snoep op elke vlinder met een kleine hoeveelheid lijm (zorg ervoor dat de lijm alleen het rolletje snoep raakt) en voilà! Je eerste doe-het-zelf-vlinder is compleet! Maak er zoveel als je nodig hebt om er een aan elke gast te geven.


Printables:


Prinsessen tiara

Deze prinsessen tiara's zijn serieus eenvoudig te maken. Ik gebruik roze en paars karton, maar je kan natuurlijk elke kleur gebruiken. Snij het karton in de lengte in reepjes en snijd vervolgens driehoekige vormen aan één kant. Vervolgens heb ik een lijm pistool gebruikt om de uiteindes aan elkaar te maken . Als laatste heb ik met gewone lijm een mooie gouden glitter rand langs de onderkant gebruikt en laten drogen. Ik vind ze super mooi!


ROZE LIMONADE

Zelf roze limonade maken, lekker en super makkelijk. Hier 2 recepten voor je zelfgemaakte limonade:

Ingrediënten

 • 3 kopjes suiker

 • 300 ml citroensap

 • 1 citroen

 • 2 kopjes cranberrysap

 • enkele takjes rozemarijnBereidingswijze

Kook twee kopjes water met twee kopjes suiker, laat even doorkoken en zet de siroop vervolgens in de koelkast om af te koelen. Voeg nadien het citroensap, het cranberrysap en het overgebleven kopje suiker toe, blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Voeg water naar smaak toe en garneer met rozemarijn en citroenschijfjes.

Ingrediënten:

 • 200 gram suiker

 • de schil van 1 citroen

 • 1,3 liter water

 • het sap van 10 à 12 citroenen

 • 60 ml cranberrysap

 • 1/8 theelepel zout

Werkwijze:

 1. Doe de suiker, de citroenschil en 120 ml water in een pan. Breng aan de kook en verlaag daarna de temperatuur. Laat sudderen tot de suiker is opgelost, en haal het mengsel daarna van het vuur.

 2. Doe het overige water, het citroensap, cranberrysap en zout in een grote kan.

 3. Verwijder de citroenschil uit de warme siroop die je net gemaakt hebt. Giet de siroop vervolgens bij in de kan en roer goed door.

 4. Zet in de koelkast tot alles koud is.

Of koop deze leuke Fertimans roze limonade flesjes, doe er een vrolijk rietje in en klaar! te koop bij: compliment
Ballerina Marshmallows


Ingrediënten: Roze kristal suiker of hagelslag Marshmallows Vanille glazuur Spies stokjes Een roze stift Mini Cupcake vormpjes Een bloemistenblok Roze vloeipapier Plakband

Instructies: Begin met het kleuren van de spiesjes met een roze stift of marker en wikkel het bloemistenblok vervolgens in met het roze vloeipapier (alsof je een cadeau inpakt). Prik met de spies een gat in het midden van een mini-cupcakevoering. Dompel vervolgens de bovenkant van de marshmallow in het witte glazuur en gebruik een mes om het glad te strijken. Leg de marshmallow op de spies en bedek het glazuur met roze kristal suiker of hagelslag. Plaats het andere uiteinde van de spies in het bloemistenblok zodat de ballerina-pop rechtop staat. Herhaal dit proces zo vaak en je moet het doen om het gewenste aantal pops te krijgen. Serveer voor je kleine ballerina!


 

Lees voor meer inspiratie over kinderfeestjes mijn andere blogs of download het gratis kinderfeestje magazine op de site.

Veel plezier met voorbereiden!


Liefs Danielle


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page